Holiday 2015

Tuesday, March 03, 2015


Assalamualaikum w.b.t.

Tengah terfikir² nak planning holiday dalam masa yang terdekat ni. Lokasi adalah dalam Malaysia jelah...tapi belum decide lagi nak pergi mana untuk short vacation. Tapi untuk long vacation dah decide dah. Oh silap...bukan Yana yang decide...tapi setuju je yang orang suggest. Hehehe....Memandangkan semester baru ni akan menjadi semester yang terakhir (insyaallah), so...dengan confidentnya awal² tahun lagi dah planning untuk holiday hujung tahun ni. Insyaallah...kalau xada aral melintang, sihat tubuh badan...satu lagi impian bakal tercapai tahun ni. Impian apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jeng
.
.
Jeng
.
.
Jeng
.
.
.
.
.
.
.
Dapat pergi KOREA!!! Say yeayyyy (^____^)



So...save the date. Dah tulis kat diary... Kali ni trip dengan husband dan family in law. Tapi tulah...masa dorang tanya tu...setuju jer, tapi x tanya plak tarikh bila nak pergi. Bila dapat e-ticket, baru tahu rupanya dorang nak pergi 18 Julai 2015. Korang tahu tak tu tarikh apa? Masa tu Hari Raya Aidilfitri Ke-2 okay!!!

Apa pun sebab tiket dorang dah beli...so, redha jelah...tahun ni raya kat Korea! Think positive...asalkan berada bersama suami, mana² pun boleh. Tapi sedih juga lah x dapat beraya lama kat kampung. Xpe...nanti kita ganti dengan Raya Haji pulak yer. Hopefully ayah dengan umi x sedih. Dah planning balik awal seminggu....so dapat berbuka puasa lama cikit dengan family.

Owh ye...kalau ikut kan bulan Julai tu adalah musim panas (Summer) di Korea. So, cuaca kat Korea masa tu lebih kurang Malaysia jelah...so, x payah nak pening² untuk fikir beli baju winter ke, autumn ke...

Sesapa yang ada pengalaman pergi Korea, boleh share okay...boleh la dijadikan reference. 
Sharing is caring girls (^^,)

You Might Also Like

8 person(s) poked me!

  1. wahhhh raya di koreaaaa gituuu.. selamat bercuti nanti yerrr yana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...org lain tengah meriah raya, kami dah sibuk berjalan² plak. Hihihi...
      Tq dear (^^,)

      Delete
  2. Wow..best nyeee dapat bercuti kat korea..nnt snap pic byk2 share yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NS...haha...snap pic tu wajib. Oraitt...nanti kita share (^^,)

      Delete
  3. Bestnye dia holiday kat oversea, ok la tu raya ke-2 kalau raya pertama mmg sedih kot btw jgn lupa buah tangan ye.......*_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikna, kalau raya pertama...maunya menangis dah. Hahaha...
      Insyaallah...kalau ada rezeki lebih, boleh la beli (^^,)

      Delete
  4. wowwwwww best nya berhari raya kat Korea tu!!!

    ReplyDelete
  5. nak tanya, sis jadi ke pegi korea 18 julai ni. sy pun tiket bln julai. sis cancel sbb kes virus mers atau pegi jugak? sbb sy pun 50,50 sbb takut virus mers

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe