Pendigitalan RTM vs ASTRO

Wednesday, March 11, 2015


Assalamualaikum wb.t.

Sekarang tengah heboh kan pasal Pendigitalan RTM ni. Sebenarnya ia adalah berita gembira buat semua pelanggan setia ASTRO yang sedia ada. Yana pun salah sorang pelanggan setia tu. So, dengan harapan berita gembira ni bakal mengubah segala-galanya. Dan servis yang lebih baik mampu diberikan kepada semua pengguna @ penonton tv.

Lepas ni...ASTRO pun xleh sewenang²nya nak naikkan harga langganan. Orang semua kata 'Buku Bertemu Ruas'. Betul lah tu...selama ni ASTRO kemain lagi buat sesuka hati dorang...sebab dorang tahu dorang buat macamana pun, customer dorang still langgan dorang punya channel kan.

Banyak sangat complaint pasal ASTRO ni...semua orang merungut. Kalau ada orang yang langgan ASTRO tapi x pernah merungut, tu maknanya dorang tak tengok TV lah tu....atau dalam sebulan tu sekali 2 je tengok TV. Ye dakkk??? Udah la bayar tiap2 bulan tu mahai...cerita pula berulang²...peh tu lately ni banyak betul iklan keluar. Kami bayar bukan untuk tengok iklan taw...!!! *Mood : Marah*

Hihihi....sabarrrr. Macam Yana, duduk berdua je dengan hubby, tiap² bulan bayar RM150++ (incl. tax). Tengok tv pun bukan selalu. Bila buka tv, tengok² cerita yang dah berapa kali tengok...maunya x mengamuk kan! Sebab Yana suka tengok movie, hubby pulak dengan sport channel dia. So...terpaksa la bayar mahal...

Terima kasih Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary, terima kasih RTM & pihak MYTV Broadcasting Sdn Bhd yang bernaung dibawah Syarikat Telekomunikasi Altel Holdings. Tak sabar ni nak tukar channel.... 


  • Fasa pertama siaran digital baru dari RTM ini yang dijadualkan pada Jun 2015 merangkumi Pahang, Terengganu dan Kelantan sebelum diperluaskan ke Sabah, Sarawak dan Labuan seterusnya Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak, kemudian Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.
  • Fasa terakhirnya pula ialah Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya. Ini menjadikan 98 peratus kawasan Semenanjung serta Sabah Sarawak akan menikmati dan menonton 80 saluran TV Digital setaraf dengan Astro serta 40 saluran Radio berkualiti tinggi secara percuma. 
  • Rakyat Malaysia akan menikmati 45 saluran Definasi Tinggi (HD) dan juga 15 Saluran Standart (SD) dibawah projek Angkasapuri Media City. 


PEACE (^^,) 

You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. menarik ni . kat umah pon ada astro

    ReplyDelete
  2. memang bengkek pun ati dgn astro ni. ishhh

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe