Cinta Jarak Jauh...Sweet Giler!!!

Thursday, May 28, 2015

Assalamualaikum w.b.t.

Halwa mata pagi ni...

Filem pendek terbaru daripada Malaysia Airlines, “Lundang to Newcastle” ini mengisahkan kisah percintaan jarak jauh di antara Aadil Marzani, anak kelahiran UK-Malaysia di United Kingdom (UK) dan Nik Athirah, doktor dari Kota Bharu, Kelantan. Kisah pasangan ini mencuit hati dan membuktikan cinta tidak mengenal jarak beribu batu. Jalan penceritaan dipaparkan melalui sesi temubual sebenar dengan ahli keluarga dan rakan mereka. Walaupun terpisah beribu batu, cinta mereka tetap utuh dan bersedia ke arah jinjang pelamin.



Penamat filem pendek ini dengan ayat “And to all Malaysians, welcome home” pasti buat kita terharu apabila mengenangkan selamat menjejak kembali kaki di tanah air tercinta. Ayat itu hanya dapat dirasai oleh hati-hati perantau dan pengembara. Moga kita akan terus mendengar ayat itu buat tahun-tahun seterusnya dengan penerbangan Malaysia Airlines. Sentiasa dekat di hati, MAS simbolik kebanggaan rakyat Malaysia.

[Sumber]

You Might Also Like

7 person(s) poked me!

  1. Comelnya Ya Allah, rasa macam adaptasi dari kisah sebenar pulak :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZJ, kalau x silap...memang ni kisah benar. Hehehe (^^,)

      Delete
  2. sgt sweet kan yana..:)
    baru mlm tadi tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu Kak.Sofu, sweet sangat...tp mcm nak tengok sgt 1st time dorang berkenalan tu...

      Delete
  3. Sweet sangat..moga mereka bersama hingga hujung hayat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...zaman skrg memang ramai je yg bercinta PJJ, dah kahwin pun ramai lagi yg PJJ. Semoga kekal sampai bila2...jgn jadikan jarak sebagai halangan kan (^^,)

      Delete

Google+ Followers

Subscribe