Follow Me @snm.yana

Tuesday, January 19, 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Tuesday, January 19, 2016 4 Comments
Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Friday, January 8, 2016

Pengalaman Temuduga Program EMAS UiTM

Friday, January 08, 2016 1 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

Hampir 2 bulan juga lah menyepi di blog ni, sebelum entri Happy New Year 2016 kelmarin tu. Sebabnya, seperti yang korang sedia maklum lah, sekarang ni kebanyakan ofis gomen dah block web² tertentu, especially web yang berkait dengan social media, shopping, etc. Dulu kalau ada masa terluang kat ofis, sempat lah slot in 1/2 entri...sekarang ni memang lgsg dah xboleh.

Eh, back to entry...sebenarnya nak cerita pasal pengalaman pergi temuduga untuk program Executive Masters in Administrative Science (EMAS), UiTM. Bila google, ramai je orang share pasal temuduga untuk program masters, tapi kebanyakannya semua pasal program MBA. Yg program EMAS ni memang susah sikit nak jumpa. But, basically semua temuduga ni hampir sama je proses dia.


Alhamdulillah...21 Disember 2015 haritu dah selamat pergi interview untuk program EMAS, intake March 2016. Sebenarnya masa pergi interview tu, xde buat apa² preparation pun. Cuma prepare untuk dokumentasi sepertimana yang dia suruh bawa tu jer.

  1. Jam 8.30 pagi dah mula, tapi dimulakan dengan ujian bertulis, Short Essay. Kami diberikan 5 tajuk, dan kena pilih 1 jer. Masa diberi 30 minit. Hihi...masa tu pilih tajuk yang memang boleh 'goreng²' jer...nasib baik jugaklah ada tajuk mcm tu kan. Ada tajuk² tertentu tu yang melibatkan isu semasa dan ada tajuk yang memang uji pengetahuan korang. So, pilihan selamat memang pilih tajuk yang tak perlukan fakta. Tapi kalau korang berpengetahuan, better pilih tajuk yang susah sikit, supaya dorang nampak korang berilmu pengetahuan yer...keh²
  2. Lepas dah submit kertas essay tu...check nama siap² untuk tentukan bilik temuduga tu. Then, terus pergi standby kat depan bilik tu. Masa tu kami dapat bilik Panel No.8, dalam tu ada 2 orang panel. Dan nasib baik nyer, nama Yana antara yang terawal kena masuk. So, siap temuduga tu awal la, dalam jam 10pagi++. Temuduga tu lebih kurang 1 jam lebih juga sebab sekali masuk tu 3 orang sekaligus. Antara soalan yang ditanya:
  • Perkenalkan diri.
  • Cerita lebih lanjut mengenai diri anda. (Soalan ni ditanya kalau korang cerita sikit sangat masa soalan pertama ttu....ha3)
  • Kenapa nak sambung master?
  • Kenapa pilih Program EMAS?
  • Kenapa tukar program/bidang? (Soalan ni ditanya sebab masa Degree dulu Yana amik Office Management (OM), then sekarang tukar EMAS) 
  • Sokongan kewangan? PTPTN atau biasiswa?
  • What do u expect from this program?
  • What is your goal (career)?
  • 1 soalan berkaitan isu semasa.
  • Kalau yang dah berkahwin & banyak komitmen...adakah ia akan menjadi salah satu penghalang?
  • Soalan² santai @ masa tu Yana pula tanya soalan kat dorang. Ha².... 
Sesi temuduga ni totally dalam English, so korang pun kena lah jawab dalam English kan. Hehe...

Keputusan berjaya atau tak akan diumumkan pada 12 Januari 2016 nanti. Doakan Yana k... Semoga perkongsian ni dapat sedikit sebanyak membantu korang yang akan menghadiri temuduga seumpama ni...dalam masa terdekat atau satu hari nanti.

Take care, xoxo (^^,)

Tuesday, January 5, 2016

Happy New Year 2016

Tuesday, January 05, 2016 1 Comments

Assalamualaikum w.b.t.


We will open the book. Its pages are blank. We're going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its 1st chapter is New Year's Day. 

Wishing u & ur loved ones bless, health, happiness, prosperity, full with great achievements and experiences. Happy New Year 2016...in advance 😎😎😎 

*p/s : Tahun baru, azam baru, harapan baru...segalanya nak baru. Semoga tahun ni lebih baik daripada tahun sebelumnya. Insyaallah...amin. (^^,)