Posgraduate Registration Day @DATC UiTM

Saturday, February 13, 2016

Assalamualaikum w.b.t.



Yeayy...today is Registration Day. Siapa yang p register jugak tadi? Hehehe...x sempat nak say hi2 (^^,) Alhamdulillah...dah selesai segala prosedur pendaftaran hari ni. Hari ni boleh dikatakan seharian berkampung kat Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC) UiTM, sejak jam 8.30 sampai kul 3 petang. Sampai kul 8.30 pagi lagi, tapi mula daftar jam 9.00. Walaupun tempoh daftar sampai jam 1.00 petang, tp dalam jam 10.30 dah settle daftar sebab kami antara group yang terawal. Bukan apa, malas nak beratur panjang2.

Lepas dah settle daftar tu, sempat p makan...lepak2 sementara nak tunggu taklimat daripada Dekan IPSis (Institut Pengajian Siswazah) jam 1.45 petang. 4 jam lebih kot duk melanguk kat c2, macam membuang masa pun iya jugak. Tapi xpela...mmg dia dah inform awal2 jadual program hari ni. Taklimat start 1.45 petang dan habis jam 3.00 petang. Lama jugak la Dekan IPSis ni duk bercakap. Semua urusan hari ni dipermudahkan. 

Cuma nya, last part tu memang berangin, panas hati betul... Nak taw kenapa??? Kalau ikutkan dalam jadual program, lepas habis taklimat boleh terus p collect matrix card taw. So, terus berduyung2 semua student nak p collect matrix card. Smpai2 je kat kaunter fakulti masing2, cari punya cari...matrix card x siap lagi...ramai plak tu yg x dapat!!! Boleh macam tu? Dorang cuma cakap nanti datang collect di Dewan SSAS pada hari bekerja!!! Tetiba hati panas jer memikirkan kena tgu berjam2 sampai habis, tapi xdpt matrix card n siap kena datang balik! Dorang dah sedia maklum kot, ramai antara kami ni Part Time Mode, of cos semua bekerja! Then dorang nak suruh datang balik semata2 untuk collect card pada hari bekerja?! Boleh imagine x? Tadi ternampak ada juga student yg duk kecoh2, bising2 dengan staf UiTM sbb pasal matrix card xdpt...student PhD (Research). Dia cakap "Saya bekerja, datang dari jauh..xkan semata2 matrix card kena datang balik!" Kami ni x puas hati sebab kami group yang paling awal register pun xdapat jugak! 4 hours waiting just for nothing? Huhu...

Last part tu memang spoil mood sampai ke sudah! Seramai2 student yang daftar masa Degree dulu, sempat je siap dalam hari yang sama, ini kan pula Masters & PhD's student, xadalah seramai yg daftar Degree. Hampa...kecewa... Hu3...tapi nak wat camne, 'redha airways' jelah!

Okla, xnak terus merungut lagi...yang sudah tetap sudah kan. Semoga IPSis boleh improve lagi untuk next registration, supaya x menimbulkan 'ketidakpuashatian' para2 student ni...hehehe.

Welcome back to the student life for myself (^^,) Xoxo

You Might Also Like

0 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe