Follow Me @snm.yana

Wednesday, September 28, 2016

[Korean Drama] On the Way to the Airport

Wednesday, September 28, 2016 7 Comments
[Korean Drama] On the Way to the Airport | Haritu ada ternampak ada beberapa orang dah bercerita pasal drama Korea yang terbaru iaitu On the Way to the Airport by Korean Broadcasting System (KBS). So, Yana pun cuba lah tengok cerita ni juga...so far, memang best sebab plot penceritaan tu lain daripada cerita biasa.

Ia melibatkan dua pasangan yang dah berkahwin dan mempunyai anak, tetapi kerana satu accident, mereka telah ditakdirkan bertemu melalui anak² mereka. Konflik rumahtangga, dan apabila orang asing tiba² masuk dalam hidup kau dan kau rasa serasi bersama. Tak sabar sebenarnya nak tengok konflik yang sebenarnya dalam drama ni... Tapi baru je on air 2 episod. Panjang lagi kisahnya taw...


Pelakon Utama

Jumlah Episod : 20
Genre : Melodrama, Romance
Tayangan : Khamis & Jumaat (8.55 malam)
KBS World Channel : Astro 391 @ 392 (HD)

Ada alasan kukuh kenapa korang wajib tengok drama ni taw... Kenapa??? Sebab ada benda yang sangat unik pasal drama ni taw... Jeng jeng jeng.... Hehe... Sebenarnya drama ni telah ditaja oleh syarikat penerbangan tambang murah dari Malaysia, tak lain dan tak bukan iaitu Air Asia. Wowwwww....so, dalam drama ni pilot, steward & stewardess semua memakai uniform Air Asia yang warna merah tu. Dan di awal cerita pun dah banyak tempat penggambaran yang dibuat di Malaysia. Excited sungguh bila tengok drama ni...tengah² tengok..."Eh, ni KLIA", "Eh...ni Incheon Airport", "Eh...ni di Putrajaya", "Eh...ni Incheon Bridge"...bla bla bla...hehe...

Synopsis
This drama is about the relationship between people. The drama begins with a question, ‘Couldn’t there be any decent relationship between a married man and a married woman in this world?” It is a melodrama touching your heart to deliver empathy, solace and thoughts about ultimate love to drama fans through the stories of the leading characters.
Choi Soo Ah (Kim Ha Neul) works as an assistant purser at an airline. She has been working there for 12 years. Her husband is a pilot and they have a 12-years-old daughter. Choi Soo Ah thinks she is content with her life, but she meets Seo Do Woo (Lee Sang Yoon). Her life changes. Seo Do-Woo works as a part-time instructor in architecture. He has a bright and warm heart. He is married and they have a daughter, but a shocking incident occurs. Due to this, he becomes confused and Choi Soo Ah comes into his life. ~Synopsis by Koreandrama.org


Love, SNM ♥ xoxo

Monday, September 26, 2016

8 Sebab untuk Dapatkan Huawei Honor 8

Monday, September 26, 2016 3 Comments
8 Sebab  untuk Dapatkan Huawei Honor 8 | Hai Pinky Dolls semua... Harini Yana nak buat review sedikit berkaitan Honor 8. Korang dah boleh mula purchase via Lazada Online taw... Selepas buat pembelian NESCAFÉ® GOLD BLEND® Barista Machine haritu...Yana rasa nak shopping je dengan Lazada tiap² hari...good offers & deals, good products & fast delivery.

Bila dipandang²....rasa berkenan dan teringin pula nak pakai. Honor 8 dengan tagline "Beauty in Your Own Way" dan memang sesuai sangat dengan specs, functions and features yang dimuatkan dalam Honor 8 ni... 



Honor 8 Color : Gold, Blue, White & Black

8 Sebab  untuk Dapatkan Honor 8
  • [1] Rekabentuk Ekslusif (Craftmanship)  Mempunyai 15 lapisan craftmanship dan dengan 3D effects menghasilkan rekabentuk yang nampak elegan dan ergonomik.
  • [2] Memory  Honor 8 ini didatangkan dengan 4GB RAM bersama-sama 32GB & 64GB Internal Memory. Memandangkan saya suka mengambil gambar dan ia memberi lebih ruang untuk menyimpan gambar² di dalam telefon. Honor 8 juga mampu menyokong External Memory sehingga 128GB Micro SD Card.
  • [3] Kamera  Honor 8 ini mempunyai 12MP Dual Camera (Rear Side) dan 8MP (Front Side). Wowww...best tu. Ia juga ada kebolehan ambil gambar dalam keadaan kekurangan cahaya dan untuk kaki selfie sangat sesuai sebab ada function Perfect Selfie Mode. Awesome!
  • [4] Fingerprint Scanner  Dengan adanya 3D Fingerprint Scanner ni...ia mampu meningkatkan sekuriti telefon. Malah ianya ditambahbaik daripada keluaran terdahulu, iaitu dengan kepantasan 0.4saat unlock. Pantas kan? Pantas tapi selamat. Honor 8 juga menyokong NFC tag read N write. Pemindahan P2P dan SIM / HCE berasaskan pembayaran mudah alih. Kalau korang tak tahu ape maksudnya tu, korang just Google it...atau boleh baca di SINI
  • [5] Bateri Tahan Lama & Fast Charging  Dengan kapasiti bateri 3000mAh, ia disokong oleh Smart Power  yang mampu membuatkan bateri lebih tahan lama. Tambahan pula, dengan teknologi 9V/2A charging, ia memberikan power boost sehingga 47% dalam hanya 30 minit. Dengan cas hanya 10 minit, ia boleh bertahan untuk 2 jam phone-call. Ia sesuai sangat dengan persekitaran kerja saya yang banyak menggunakan telefon dan selalu bekerja di luar pejabat. 
  • [6] Strong Signals  Honor 8 ni dilengkapkan dengan dua antena (double antennae) yang dapat memastikan antena dapat memilih rangkaian yang paling kuat dan pengguna sentiasa mendapat rangkaian yang terbaik.
  • [7] Smart Control 4.0  Smart Control 4.0 bermaksud, korang boleh synchronized telefon ni dengan banyak peralatan elektronik dengan pelbagai jenama antarabangsa yang ada di rumah seperti TV, air-conditioner, DVD Player, Projekter dan banyak lagi. Ia berfungsi sebagai alat kawalan jauh (remote control). Wow...hebat kan? 
  • [8] Harga  Dengan harga bermula RM1,699.00, ia boleh dikatakan sangat berbaloi dan mampu milik dengan specs, functions and features yang dimuatkan dalam Honor 8 ditambah pula dengan beberapa penambahbaikan daripada Honor 7.
Kesimpulannya, dengan ciri-ciri dan kelebihan yang dinyatakan di atas, Honor 8 adalah pilihan smartphone yang bakal menjadi pilihan pengguna. Jadilah antara pemilik Honor 8 yang terawal. Buat pembelian anda di SINI@Lazada. Kenapa perlu beli di Lazada? Kerana set yang disediakan sangat hebat ditambah pula dengan Free Gift yang menarik ditawakan.   

Maklumat Lanjut : Lazada Honor 8 | Laman Rasmi Huawei


Bersempena dengan #MyCyberSale bermula 26-30 September 2016 ni, Lazada ada menawarkan beberapa pakej bundles dengan harga kasih sayang yang sangat menarik...iaitu :

 RM1,699.00 onlyHonor 8 32GB (Black) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)
 RM1,699.00 onlyHonor 8 32GB (White) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)
 RM1,899.00 onlyHonor 8 64GB (Blue) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)
 RM1,899.00 onlyHonor 8 64GB (Gold) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)

Love, SNM ♥ xoxo

Thursday, September 22, 2016

No Woman, No Drive

Thursday, September 22, 2016 5 Comments

No Woman, No Drive | Korang pernah tengok tak video lagu "No Woman, No Drive" ni, oleh Hisham Faqeeh. Hihi..tetiba teringat pula...dlu ada ternampak orang share video ni. Dah lama video ni...2 tahun lepas. X sangka ada lagu macam ni. Tapi yang lagi penting...motif lagu ni. Cuba korang hayati lagu ni...


Apa pendapat korang? Sebenarnya lagu ni nak menujukkan protes kepada kerajaan Arab Saudi (tempat asal Hisham Faqeeh). Rupanya di Arab Saudi, memang kaum wanita diharamkan untuk memandu. Dasyat kan? Macamana la klu larangan ni wujud di Malaysia? Haru la... Kat Arab Saudi ni macam2 larangan kepada kaum wanita kan? Banyak betul diskriminasi terhadap kaum wanita. Bersyukur di lahirkan di Malaysia. Hehehe...

Nak buat macamana, keje di Kementerian yang membela nasib wanita kan... Haritu kat ofis ada anjurkan seminar untuk menggalakkan wanita jadi pemandu bas. Siap ada temuduga terbuka lagi. Hehehe...

Love, SNM ♥ xoxo


Tuesday, September 20, 2016

[Review] NESCAFÉ® GOLD BLEND® Barista Machine

Tuesday, September 20, 2016 0 Comments
NESCAFÉ® GOLD BLEND® Barista Machine | Siapa penggemar kopi? Yeayyy...boleh geng! Rasanya tak perlu diperkenalkan lagi pasal NESCAFÉ® GOLD BLEND® Barista Machine ni kan. Sebab sebelum ni dah ramai bloggers yang buat review pasal mesin ni...sebelum mesin ni mula dijual di Lazada lagi kan? So far, mesin barista ni hanya boleh dibeli di Lazada sahaja taw... 

1st day Lazada dah mula selling mesin ni pada 14 September 2016 lepas, Yana terus beli. Hahaha...Yana ni dikira one of the readers yang terjebak dan terpengaruh selepas baca review daripada bloggers yang lain. Tak salah lagi bila bloggers dipanggil Social Media Influencer! Hehehe...tambah pula coffee addicted memang macamtu...memang pantang. Lagipun sebelum ni memang guna Nescafe Gold Blend je kat rumah @ ofis. Tu yang terus beli sebab terfikir alang² dah memang guna Nescafe Gold Blend.


15 September 2016 haritu, Yana terima parcel NESCAFÉ® GOLD BLEND® Barista Machine ni. Kemain eksaited nak balik rumah untuk test. Oh ye...sekarang ni Lazada memang masih letak harga promosi iaitu RM239.00, berbanding harga asal RM399.00. Harga pengenalan ni termasuk NESCAFÉ® GOLD BLEND® Barista Machine + Nescafe Gold Blend Jar (200gm) & Refill Pack (170gm). Memang berbaloi sangat harga ni! So, sesape yang belum beli tu...boleh terus pergi beli kat Lazada taw, sementara masih lagi harga pengenalan ni... Beli kat => SINI

The machine delivers a café menu comprising of 5 different coffee styles (Americano, Lungo, Espresson, Latte & Cappucino)


Latte in the making..... (^^,)



Sekarang heaven sungguh bila dapat minum Latte @ Cappucino setiap pagi...di rumah yer. Siap boleh bekalkan encik suami dengan minuman panas lagi....

Hurry up...Grab yours now [LAZADA]

Love, SNM ♥ xoxo

Monday, September 19, 2016

[Korean Drama] Cinderella and Four Knights

Monday, September 19, 2016 4 Comments
Cinderella and Four Knights | Banyak sungguh drama best yang tengah on-going sekarang ni. Rasa nak follow semua kalau sempat. Kalau x sempat pun, sanggup tengok online...hehe. Sape tengah follow cerita ni? Boleh geng... Bagi sesiapa yang belum follow tu...sempat lagi ni...sekarang dah Episod 12 daripada 16. Tinggal lagi 2  minggu sebelum tamat. So, sempat lagi ni nak khatam (^^,)

Total of Episode : 16
Year Released : 2016
Genre : Comedy Romance
Pelakon² pun semua best². Antara pelakon² utama :

Synopsis : Eun Ha-Won (Park So-Dam) is in the third grade of high school. She hopes to become a teacher which her late mother always wished for (her mother died in a car accident). Ha-Won has a bright personality and a strong set of morals, but she is unhappy at home. She's unattached from her father, step-mother and step-sister and also mistreated. Ha-Won works various part-time jobs to pay for her upcoming university tuition fees. She knows she needs to make more money to pay for the storage of her mother's ashes at the cemetery. Her mother's ashes were recently removed because of unpaid bills.
Meanwhile, Ji-Woon (Jung Il-Woo), Hyun-Min (Ahn Jae-Hyeon) and Seo-Woo (Lee Jung-Shin) are spoiled cousins and live together in the mansion Sky House. With their different personalities - Ji-Woon is a tough guy, Hyun-Min is a playboy and Seo-Woo is a musician - they don't like each other at all. Additionally, Ji-Woon likes Hye-Ji (Son Na-Eun) who likes Hyun-Min.
One day, their grandfather (Kim Yong-Geon) orders his 3 grandsons to attend his 5th wedding ceremony. Hyun-Min doesn't want to go, but he hires Ha-Won for 3 hours and takes her to his grandfather's wedding ceremony. His plan is to upstage his grandfather's wedding ceremony with the surprise appearance of Ha-Won. There, the grandfather witnesses Ha-Won's no-nonsense attitude towards Hyun-Min and decides to hire her as a live-in butler at the Sky House. He hopes she is able to change the ways of his grandsons.
Untuk siapa² yang x sempat nak tengok kat tv, boleh tengok online k...

Watch Online : Cinderella and Four Knights (All Episode) 

Ep.1 | Ep.2 | Ep.3 | Ep.4 | Ep.5 | Ep.6 | Ep.7 | Ep.8
Ep.9 | Ep.10 | Ep.11 | Ep.12 | Ep.13 | Ep.14 | Ep.15 | Ep.16

Love, SNM (^^,) xoxo  

Ecoworld Family Day 2016

Monday, September 19, 2016 0 Comments
Ecoworld Family Day 2016 | Hari Sabtu lepas, 17 September 2016 berlangsungnya Ecoworld Family Day 2016 di Sunway Lagoon Theme Park. Mula² tu macam malas nak pergi, sebab kalau pergi pun...xdapat nak main kat Water Park (atas sebab² yang tidak dapat dielakkan...hehe). Tapi at last, kena paksa pergi juga.... Redha kan juga lah sebab ni kira 1st time nak pergi Sunway Lagoon. Hahaha...sebelum ni x pernah dan x terasa nak pergi pun.

Tiket dan kupon makan yang diagihkan siap² sebelum hari program.
Seawal 7.30 pagi dah sampai sebab kena berkumpul kat depan Entrance. Tapi tunggu punya tunggu...kul 8.45 macam tu baru boleh masuk, lepas staf² semua ambil attendance, semua berkumpul kat stage yg disediakan khas untuk Ecoworld Family Day 2016, berdepan dengan Splash Pool.
Sakan bergambar sebab sampai awal...haha.

Nampak tak semua baju kaler pink tu? Tu semua Ecoworld Team. Hehe...ni baru sebahagian jer. Jumlah kedatangan Ecoworld Family Day 2016 ni termasuk staf dan family members adalah 2225. Ramai kan...sebab semua staf dari seluruh Malaysia datang, yang team Ecoworld International pun ada datang... So, memang meriah sungguh...

Gimik perasmian Ecoworld Family Day 2016.

Selepas upacara perasmian ni...semua dah boleh pergi jelajah Sunway Lagoon sampai muntah. Hehe...sebab kami x masuk water park, jadi kami habiska masa dengan pusing² jer. Adalah naik 2/3 permainan tu...

Kali ni tak ada nak cerita apa sangat sebab memang x puas hati pergi kali ni. Next time kena datang lagi sebab banyak ceruk Sunway Lagoon ni yang belum kami jelajah. Next time tu kalau nak datang, make sure kena masuk Water park, Extreme park, Nickeledeon Lost Lagoon pun xmasuk...sadis x? Yang kami pergi hanya Scream Park, Amusement Park & Wildlife Park sahaja. Wildlife Park kat situ quite boring...huhu.  


Ecoworld Team...See you next year (^^,)

Love, SNM ♥ xoxo 

Wednesday, September 14, 2016

Colouring Books

Wednesday, September 14, 2016 0 Comments
Colouring Books | Siapa suka colouring a.k.a mewarna? Kalau ada...kita genk!!! *High5* Kalau zaman kecik² dlu, mewarna ni benda wajib yang kita akan buat kan, sejak pandai pegang pensel pun...terus mak ayah ajar mewarna. Bila dah start masuk sekolah rendah...adalah masuk pertandingan tu...setiap kali menang juga lah. Tapi makin lama, makin meningkat usia...terus berkurang. 

Pastu masuk sekolah menengah, terus berkurang lagi. Seingat Yana masa sekolah menengah tu, x pernah join pertandingan apa²...lagipun memang x ambil subjek Seni Lukis. Last berkreativiti ni masa Form3, masa tu cikgu minta lukis apa² gambar untuk dibingkaikan dan digantung dalam library, sebab tu masa Yana one of the librarian. So, cikgu memang tahu ada bakat melukis guna cat air (water color) tu. Masa tu kira lukisan yang terbaik Yana dapat hasilkan sepanjang hidup ni....kira MASTERPIECE lah. Semua cikgu pun puji berbakul² taw...terus kembang semangkuk. Masih terbayang² lagi gambar lukisan tu. Waktu tu mana ada kamera sendiri...so, x sempat nak ambil gambar buat kenangan. Rasa macam nak pergi sekolah tu balik, nak ambil lukisan tu...kalau ada lagi lah... Hahahaha... *kerja giler*

Aduiii...dah panjang lebar pulak bercerita yer. Bila rasa ada kemahuan nak asah bakat tu balik, tu yang terfikir nak beli Coloring Books ni. Untuk isi masa lapang, hobi terkini... Sebab macam kagum sungguh dengan orang² yang berbakat & kreatif ni kan. Macam bloggers Dayang Deno contohnya, Subhanallah...memang kreatif yang amat. Bakat yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t., tapi beliau x persiakan. Contoh lain, one of my ex-colleagues, not the closet one...tapi memang kenal dia, iaitu Kazuhiko Fahmi . Another awesome creature...subhanallah. Kagum sungguh!!!


Tadaaaa.... Kebetulan masa sebelum balik raya hari tu, ada buka Groupon...pastu ada offer pulak tu... Tu yang terus beli. Dalam 1 set ni ada 3 x Colouring Books (Secret Garden, Enchanted Forest & Amily’s Colourful Wonderland) + Free 24-Piece Colour Pencils. Hehe...hari ni parcel dah smpai. Macam semangat pula nak 'mengecat' ni walaupun dengan color pencil je pun... Oh ye..offer ni dah tamat dah kat Groupon. Tapi ada lagi 1 offer ni yang belum tamat, ada lagi 2 hari kalau ada sesape yang nak beli yer... TEKAN SINI!  

Love, SNM ♥ xoxo

Wordless Wednesday 2016

Wednesday, September 14, 2016 0 Comments
Wordless Wednesday 2016 | "If you want to test a man's, character, give him power".


It's damn right! Not only the power...give them everything, it's become the real test to that man's!

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Wednesday, September 14, 2016 11 Comments
Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman! | Assalamualaikum wbt dan selamat pagi. Setelah sekian lama x buat atau join giveaway, harini teringin plak nak join Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman! ni...hehehe. Jom join ramai²...Klik Banner untuk join yer.


So far, sekarang ni Yana memang totally guna produk Korea untuk skincare. Tapi campur² brand, macam Laneige (BB Cushion), Etude House (Mosturizer), Missha (Toner & Serum), TheFaceShop (Cleanser Foam), dll....hehehe... Banyak kan? Sebab apa? Sebab memang serasi dengan kulit Yana walaupun campur² brand. 

Love, SNM ♥ xoxo