Introducing iPhone 7 / 7Plus

Thursday, September 08, 2016

Introducing iPhone 7/7Plus | Sekarang tengah hangat pasal iPhone7/7Plus ni...semua tertunggu² kan. Dah ada orang yang siap booking dah. Melting taw tengok features & specs baru iPhone 7/7Plus ni...Wuhuuu...apa kata masuk Wishlist 2017? Hehehe... Yana dan Apple jadi Yanapple, boleh? Yanapple memang xboleh dipisahkan. Iols pengguna tegar Apple. iPhone6Plus yang sekarang ni pun masih elok lagi sebenarnya, walaupun dah beberapa kali jatuh. Masa beli tu x wujud lagi iPhone6S.

Sumber Gambar : Website Apple

Sumber Gambar : Website Apple

Tapi bila Incik Suami dah bagi hint² nak beli iPhone7/7Plus ni...I is jelessss... Nak jugak! Huhu... Ni simple review untuk iPhone7/7Plus compared to iPhone6Plus (yang tengah guna sekarang) dan membuatkan Yana 'tertawan hati' untuk memilikinya...ecehhh:-

  • 1st version AirPods... 
  • FaceTime camera a.k.a selfie camera pun dah 7 MP. Sakan berselfie weiii....  =>iPhone6Plus baru 1.2MP
  • Rear camera 12MP + wide angle =>iPhone6Plus 8MP
  • Ada stereo speakers =>iPhone6Plus ada 1 speaker jer
  • Color baru iaitu Jet Black with high-gloss finish (for 128GB & 256GB models only) 
  • Storage capacity pun dah upgrade sampai 256GB =>iPhone6Plus 128GB. 
  • A10 Fusion Chip =>iPhone6Plus A9 Fusion Chip
  • Splash/Water/Dust Resistant =>iPhone6Plus xde resistant pape pun...
  • 1080p Video Recording =>iPhone6Plus 720p
  • 4G LTE Advanced (up to 450 Mbps) =>iPhone6Plus 4G LTE (up to 150 Mbps) - which mean coverage lagi lajuuuu k...

Mungkin banyak lagi features baru untuk  iPhone7/7Plus ni. Apa pun...tunggu dulu lah kan...tengok apa respond/review pengguna awal  iPhone7/7Plus ni nanti. Apa pun  iPhone7/7Plus ni sangat awesomeeee (*______*)

Maklumat lanjut : http://www.apple.com/my

Love, SNM ♥ xoxo

You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. best kan...Kite pun jeles nampak...Uhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn?? Aduhaiii..jom masuk Wishlist2017 (^^,) Hihihi..

      Delete

Google+ Followers

Subscribe