[Korean Drama] On the Way to the Airport

Wednesday, September 28, 2016

[Korean Drama] On the Way to the Airport | Haritu ada ternampak ada beberapa orang dah bercerita pasal drama Korea yang terbaru iaitu On the Way to the Airport by Korean Broadcasting System (KBS). So, Yana pun cuba lah tengok cerita ni juga...so far, memang best sebab plot penceritaan tu lain daripada cerita biasa.

Ia melibatkan dua pasangan yang dah berkahwin dan mempunyai anak, tetapi kerana satu accident, mereka telah ditakdirkan bertemu melalui anak² mereka. Konflik rumahtangga, dan apabila orang asing tiba² masuk dalam hidup kau dan kau rasa serasi bersama. Tak sabar sebenarnya nak tengok konflik yang sebenarnya dalam drama ni... Tapi baru je on air 2 episod. Panjang lagi kisahnya taw...


Pelakon Utama

Jumlah Episod : 20
Genre : Melodrama, Romance
Tayangan : Khamis & Jumaat (8.55 malam)
KBS World Channel : Astro 391 @ 392 (HD)

Ada alasan kukuh kenapa korang wajib tengok drama ni taw... Kenapa??? Sebab ada benda yang sangat unik pasal drama ni taw... Jeng jeng jeng.... Hehe... Sebenarnya drama ni telah ditaja oleh syarikat penerbangan tambang murah dari Malaysia, tak lain dan tak bukan iaitu Air Asia. Wowwwww....so, dalam drama ni pilot, steward & stewardess semua memakai uniform Air Asia yang warna merah tu. Dan di awal cerita pun dah banyak tempat penggambaran yang dibuat di Malaysia. Excited sungguh bila tengok drama ni...tengah² tengok..."Eh, ni KLIA", "Eh...ni Incheon Airport", "Eh...ni di Putrajaya", "Eh...ni Incheon Bridge"...bla bla bla...hehe...

Synopsis
This drama is about the relationship between people. The drama begins with a question, ‘Couldn’t there be any decent relationship between a married man and a married woman in this world?” It is a melodrama touching your heart to deliver empathy, solace and thoughts about ultimate love to drama fans through the stories of the leading characters.
Choi Soo Ah (Kim Ha Neul) works as an assistant purser at an airline. She has been working there for 12 years. Her husband is a pilot and they have a 12-years-old daughter. Choi Soo Ah thinks she is content with her life, but she meets Seo Do Woo (Lee Sang Yoon). Her life changes. Seo Do-Woo works as a part-time instructor in architecture. He has a bright and warm heart. He is married and they have a daughter, but a shocking incident occurs. Due to this, he becomes confused and Choi Soo Ah comes into his life. ~Synopsis by Koreandrama.org


Love, SNM ♥ xoxo

You Might Also Like

7 person(s) poked me!

  1. yg ni yg ada scene dekat Malaysia tu kan.. tapi sini tak de tv. takleh nak layan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...scene di KLIA, Kuala Lumpur, Putrajaya.. hihi..
      Klu ada line tenet bolehla tgok online kan...

      Delete
  2. owh baru tau ada scene kat msia..haha...selalu tgk iklan dia je..now tgh layan moonlight drawn..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerp...sebab penaja dia AirAsia. Sy tak sempat lagi nak layan Moonlight Drawn a.k.a Love in the Moonlight tu... Hehe...tp ada officer lelaki kat ofis ni sedang menggila duk layan cite tu..ha3 (^^,)

      Delete
  3. oohh patutlah tengok dia pakai baju merah tu macam kenal je.. baju air asia rupanya

    ReplyDelete
  4. terinign nak tengok tapi sini tak de tv. :( nak kne donlod, lambat lgi laa

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe