No Woman, No Drive

Thursday, September 22, 2016


No Woman, No Drive | Korang pernah tengok tak video lagu "No Woman, No Drive" ni, oleh Hisham Faqeeh. Hihi..tetiba teringat pula...dlu ada ternampak orang share video ni. Dah lama video ni...2 tahun lepas. X sangka ada lagu macam ni. Tapi yang lagi penting...motif lagu ni. Cuba korang hayati lagu ni...


Apa pendapat korang? Sebenarnya lagu ni nak menujukkan protes kepada kerajaan Arab Saudi (tempat asal Hisham Faqeeh). Rupanya di Arab Saudi, memang kaum wanita diharamkan untuk memandu. Dasyat kan? Macamana la klu larangan ni wujud di Malaysia? Haru la... Kat Arab Saudi ni macam2 larangan kepada kaum wanita kan? Banyak betul diskriminasi terhadap kaum wanita. Bersyukur di lahirkan di Malaysia. Hehehe...

Nak buat macamana, keje di Kementerian yang membela nasib wanita kan... Haritu kat ofis ada anjurkan seminar untuk menggalakkan wanita jadi pemandu bas. Siap ada temuduga terbuka lagi. Hehehe...

Love, SNM ♥ xoxo


You Might Also Like

5 person(s) poked me!

  1. singgah pagi..
    tidak terbayang kalau wanita di malaysia tidak di benarkan drive..
    dekat malaysia nie boleh dikatakan mejorit kaun wanita ini drive...
    syukur..syukur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn?? Skrg kereta tu satu keperluan. Lagipun zaman skrg, ramai wanita bekerjaya. Majoriti wanita memang akan drive...
      Thanks sudi singgah..I'll visit u soon (^^,)

      Delete
  2. Baru tau tentang lagu ni lepas baca blog Yana.. Thanks share. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3...kelakar kan. Mmg ada lagu macamni... (^^,)

      Delete
  3. perghh kalau kat Malaysia mcm ni tataw la kan. susah la nak kemana mana.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe