Tahun Ni Ke Mana Pula Yer?

Tuesday, September 06, 2016



Tahun Ni Ke Mana Pula Yer? | Tahun ni macam cepat jer masa berlalu. Wahai masa, ke mana kamu menghilang? Huhu... Kalau ikut perancangan asal, tahun ni x berhajat nak ke mana-mana pun. Sebab utama, Incik Suami memang sibuk dengan kerja & kelas beliau. So, daripada awal tahun memang dah mindset xada buat plan pape. Tapi tetiba haritu...

Incik Suami"Yang, tahun ni kita nak ke mana pulak?".
Puan Isteri : Bukan haritu cakap tahun ni xnak ke mana²?".
Incik Suami "Saya tak boleh lah. Kalau x pergi mana², rasa x best lah pula. Awak carilah kat mana² yang awak nak pergi yer, nanti bagitaw jer."
Puan Isteri : Macamtu plak?!?! Sang isteri terkulat² kat citu. Hahaha...


Aduhai...macam malas nak fikir & plan bila last² minute ni kan. Bila dah last² minute ni, mana best nak planning untuk ke luar Negara dan kalau nak pergi pun, makan kos banyak berbanding plan awal kan. Orang perempuan macamni lah, apa yang dia buat semua nak kena perfect. Hehe... Very particular in every details. Sape setuju? Ada orang nak bagi idea? Kat mana lokasi untuk short vacay kalau hujung tahun? Nak pergi pulau? Macam x sesuai untuk hujung² tahun... Ermmm...

Please throw some idea....

Love, SNM (^^,) xoxo  

You Might Also Like

1 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe