Cold Brew Coffee @Starbucks

Tuesday, October 11, 2016

Cold Brew Coffee @Starbucks | Tadi dapat emel daripada Starbucks Malaysia untuk "Introducing Starbucks Cold Brew". Wahhh...ni yang tak sabar nak jadi yang terawal ni. Haha... Lagipun Starbucks Cold Brew ni dikeluarkan dalam Limited Quantities Each Day! 
Selain tu, tawaran ekslusif untuk Starbucks's member, kita akan dapat point berganda dengan setiap pembelian Starbucks Cold Brew menggunakan Starbucks Card atau Mobile App bermula 11 ~ 17 Oktober 2016.

Apa itu Cold Brew Coffee ~  Ia berbeza kerana kopi ini dibrew dengan menggunakan air sejuk atau air pada suhu bilik. Tetapi, nak sediakan kopi cold brew perlu ambil masa sekurang-kurangnya 8 jam hingga semalaman! Lama kan...sebab tu kot hanya dikeluarkan dalam kuantiti yang terhad.  Tapi keistimewaan Cold Brew Coffee ni berbanding kopi lain, rasanya lebih lembut dan kadar asidnya lebih rendah kerana tidak dibrew dengan air panas. Kaedah Cold Brew Coffee ni paling sesuai untuk kopi² yang mempunyai flavor seperti vanila, hazelnut, kayu manis, dsbg sebab ia boleh membuatkan flavor ni lebih ketara rasanya.

Perbezaan cara menghasilkan Cold Brew dan Iced Coffee
  
Info Lanjut : Starbuks Malaysia

Love,
SNM ♥ xoxo

You Might Also Like

3 person(s) poked me!

  1. wah.. nak try jugak menu baru ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann....x pernah lagi minum cold brew coffee ni.
      Jom ramai²...hehe (^^,)

      Delete
  2. Sedapnya coffee, tp sy lebih prefer yg hot sebenarnya. hehe

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe