Luncheon @DubuYo IOI City Mall, Putrajaya

Monday, October 17, 2016

Luncheon @DubuYo IOI City Mall, Putrajaya | Siapa yang suka makanan Korea? Yeayy...kita geng! Ha3... Semalam singgah di IOI City Mall sebab rasa macam dah lama sungguh x pergi, walaupun dekat jer dengan rumah. Kadang² malas nak pergi kalau hujung minggu, sebab manusia confirmed ramai yang amat. Tapi sebab malas nak pergi cari makan jauh², so..singgah juga lah semalam. As expected, memang ramai betul...

https://www.instagram.com/yana_afi/
Nak cerita ni, biasa kalau pergi IOI City Mall dan teringin nak makan Korean food, memang akan pergi Namoo Grey Cafe sebab makanan dia memang sedap² semuanya..he3. Tapi semalam teringin pula nak try DubuYo. 1st time masuk DubuYo ni untuk cuba makanan dia.

Semalam detim berdua je dengan encik suami...so, kami decide ambil Meal set for 2 ni. Makanan dia boleh tahan sedap juga dan harga kategori murah juga... Meal set for 2 termasuk :
  • Soondubu Jigae (Seafood, Beef or Chicken); *yang ni terpaksa pilih Beef sebab seafood & chicken dah habis*
  • Honey Garlic Bulgogi (Chicken or Beef) OR Korean Spicy Wings OR Honey Mustard Wings *yang ni pilih Beef sebab Bulgogi haruslah sedap beef juga*
  • 2 DubuYo Rice
  • 2 Roasted Barley Tea (Hot/Iced)
  • 2 Desserts (small) *Dessert ni sedap...tapi Yana xboleh habiskan sebab manis. He3...dessert kan haruslah manis*
  • Free Flow Banchan (side dishes) of the day 
Dak Galbi (Stir-fried marinated diced chicken in our sweet and spicy Dak Galbi sauce) *Menu ni kami add-on jer sebab nak try..
Untuk penggemar Korean foods, boleh lah cuba makanan di DubuYo. Nanti nak pergi lagi untuk try menu lain pula. Ramyeon belum try lagi... Kalau Ramyeon di Namoo Grey Cafe tu tak payah cakap...memang sedap taw! 

Credit photos daripada FB DubuYo.

DubuYo Website : http://www.dubuyo.com/


Love,
SNM ♥ xoxo

You Might Also Like

9 person(s) poked me!

  1. makanan korea sedap2.. tapi mee sejuk je takleh masuk tekak hahaah sebab sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeker? Hihihi...x pernah try lagi mee sejuk tu. Nnti nak try lah..
      Thanks for sharing (^^,)

      Delete
  2. Pergghhh.. nampak sedap semua makanan korea nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...bukan nampak jer, tp mmg sedap pun. Hehe (^^,)

      Delete
  3. Wah..nampak sedap..SA dah lama x makan makanan Korea ni...salam kenal dan done follow

    ReplyDelete
  4. Saya tak boleh makan makanan Korea jenis extreme.. Cukuplah sekadar kimchi.. huhuhu Tapi makanan dalam entry SNM semuanya nampak menarik.. Terliur jugak, hehehe :-)

    ReplyDelete
  5. x pernah pun mkn makanan korea ni. di kelate mana ada restoran cam ni..

    ReplyDelete
  6. perghhh sedap sedap.. anis belum try lagi makanan korea..hope one day nak cube juge :)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe