Alhamdulillah....

Tuesday, November 29, 2016

Alhamdulillah.... | Makin hari makin banyak persaingan, prosedur pun makin susah. Ada yang ambil online exam untuk Pegawai Tadir Diplomatik (PTD) Gred M41 pada 23 November 2016, minggu lepas tu? Macamana result? Alhamdulillah...selepas cubaan kali ke-2, Yana akhirnya lulus exam ni. Baru lepas 2 steps kan...another 2 steps to go. Fuhhhh....haritu jawab exam tak nervous macamni. Tetiba dah lulus, rasa nervous sangat bila memikirkan Program Assessment Centre (PAC) ni.


Mahu tak nervous...bila nak kena bersaing dengan ramai fresh graduates dan calon² yang hebat² ni. Yana ni yang pengalaman kerja dah 9 tahun sebagai PA je pun, jadi pengalaman tu rasa belum cukup untuk melepasi PAC ni. Yelah, PTD ni skop kerja tak sama, cabaran lagi hebat, nak kena ada ilmu pengetahuan, keyakinan...serba serbi lah. 



Hopefully dipermudahkan nanti untuk PAC pulak. Nak kena banyakkan membaca dan nak kena mula practice public speaking lagi. Huwaaaa... Siapa ada pengalaman? Boleh share? Siapa yang baru lulus online exam aritu, good luck k...silap² jumpa masa PAC nanti. (^^,). TQ.


Love, ♥
SNM_Yana Afi Mohamed

You Might Also Like

17 person(s) poked me!

  1. tahniah...
    Cik Nur doakan allah mempermudahkan urusan dalam exam nanti ya...
    chaiyookkk!!!!

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. tahniah ya. dulu ada juga kawan ciktie yang ambil test ni tapi memang bukan rezeki dia kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xboleh putus asa, kena keep trying. InsyaAllah nnti ada lah rezeki dia tu. (^^,)

      Delete
  3. wah tahniah sis heheh saya tak berjaya
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe, ta0n depan cuba lagi k...never give up (^^,)

      Delete
  4. tahniah.sy pon baru lulus exam. kali ke berapa ntah baru lulus. skrg nervous fikir PAC jugak

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah tahniah sis! Moga sis jadi pegawai yang berdedikasi di tempat baru nanti :)

    ReplyDelete
  6. salam kenal yana... tahniah... ssh tau nak lulu exam ptd tu... semoga ada rezeki yana nti... all the best :)

    ReplyDelete
  7. salam..
    yaya mai singgh n follow sini..#1224
    =)

    ReplyDelete
  8. tahniah & good luck.. semoga Allah permudahkan :)

    singgah sini
    http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe