Follow Me @snm.yana

Thursday, October 31, 2019

[Teaser] Bloglist SNM Batch 1

Thursday, October 31, 2019 4 Comments
Assalamualaikum w.b.t.


Hye semua. Tengahari tadi Yana terima mesej ni daripada IKEA, then terus teringat...owh November is coming. Which mean, counting my day to turning 32 years young. Omaigaddd!!! Dah makin tua ni...hahaha. But, every birthday is a blessing. Truth is, I feel younger than what I imagined 32 to be (people said that too...not kidding...hahaha).

So, Yana decide bersempena bulan November ni, Yana nak buat "Bloglist SNM Batch 1". Sebelum ni tak pernah buat segmen bloglist ni. Alang-alang dalam usaha nak aktifkan semula blog yang sendu ni, why not do something yang boleh 'menyuburkan' kembali blog ni, and at the same time boleh bantu orang lain juga kan!

So, harap² nanti ada orang yang sudi join okay. Segmen ni akan bermula 1 hingga 17 November 2019. Bloglist ni akan kekal di sidebar blog ini mulai dari 1 November @ tarikh yols join sehigga 31 Disember 2019 okay! Dan pada 31 Disember 2019, seorang blogger yang bertuah (pilihan random) bakal dapat something yang buat masa ini masih dirahsiakan (^^,)


signature-fonts

[Food Hunting] Wood-fired Oven Pizza (WOP) di Seksyen 13, Shah Alam

Thursday, October 31, 2019 6 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Wood-fired Oven Pizza (WOP): A Halal Neapolitan Pizza ~ Korang pernah dengar WOP ni? Hari Sabtu minggu lepas, Yana sempat singgah di WOP. Sebenarnya ni bukan 1st time pergi WOP ni... 1st time pergi dlu, pizza dia boleh habis! Can u imagine...kedai pizza tapi boleh kehabisan pizza?! Haha...so, masa tu makan pasta jer. Not bad...sedap juga pasta dia. Tapi masa tu lupa snap gambar pasta. 

So this time, sebelum pergi...call dulu kedai ni untuk make sure ada pizza. Alhamdulillah, rezeki dapat merasa pizza original ni.

(1) Margherita Pizza, with fresh local buffalo milk mozzarella, RM26
(2) Spicy Shrimp Garlic Pizza, RM29

Sumber: Google

Sumber: Google

Makan pizza di WOP ni macam korang sedang makan pizza di kedai Itali jer... Kelebihan dia, of course lah sebab pizza dibakar menggunakan wood-fired oven! Hahaha...plus original recipe of Neapolitan pizza!!! Sos tomato cukup masam, so juicy! Next time boleh pergi lagi untuk try pizza² yang lain. Korang yang memang suka makan pizza tu, Yana recommend untuk pergi cuba pizza ni. Confirmed sedap! Xkan menyesal punya.

Kalau nak komen, ada 1 benda....plate untuk makan ni dorang guna piring alas cawan. Memang kecil sangat...muat² 1 slice of pizza. Dah letak pizza, cutlery pun xleh letak da. Lepas tu bila tambah chilli flakes, semua berterabur berterbangan atas meja....meja jadi so messy. So, part tu mungkin boleh ditambah baik. Selain itu, mungkin staf dia boleh lagi more friendly kepada customer, sebab cafe tu x besar sangat, so...dalam satu² masa tu customer x ramai, so why not u show some positive vibes and cherish the customer. Itu jelah nak komen. Overall, it's good!!!

Star Rating :  4.5★

Wood-fired Oven Pizza
1-08-1, Presint Alami, Persiaran Akuatik, Pusat Perniagaan Worldwide 2, Seksyen 13, 
40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Telephone : +60355230052 | +6019-2279324 (whatsapp)
Operating Hours: 
Monday - Friday : 6PM - 10PM
Saturday & Sunday : 12PM - 3PM & 6PM - 11 PM
Open on public holiday


signature-fonts

Wednesday, October 30, 2019

Segmen Jom Tukar Link Bloglist - ZianaEunos.com

Wednesday, October 30, 2019 8 Comments

Assalamualaikum wbt

Terlebih dulu nak ucap terima kasih kat Gee sebab anjurkan segmen ni. 
Sebab Yana pun dah lama x blogwalk ke blog² lain. Tapi minta maaf yer, sebab blog SNM ni masih under construction, jadi masih belum ada bloglist. But I'll update soon (^^,)


Klik banner untuk join okay (^^,)

Love, SNM

Tuesday, October 29, 2019

Dermatologist (Dr. Ko Skin Specialist)

Tuesday, October 29, 2019 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah...Yana nak recap balik semua entri berkaitan Dermatologist (Dr. Ko Skin Specialist) ni. Walaupun entri ni dah lama, tapi sampai harini, entri ni masih dapat banyak viewer. Terima kasih kepada semua readers and viewers.

Untuk korang yang belum pernah baca entri ni, boleh baca kat link bawah ni:

Sebelum tu, Yana nak minta maaf kalau ada yang tinggalkan komen, tapi Yana x sempat nak balas. Sebab memang dah lama x update entri di blog. Hahaha....maafin ya.

Alhamdulillah, sekarang kulit x bermasalah macam dulu lagi...walaupun dah lama stop buat treatment secara berjadual. Jerawat kadang-kadang muncul, parut ada lagi 2/3 tempat yang memang paling degil...xnak hilang. Hihi... Basic facial treatment pun dah lama tak buat, walaupun ikutkan hati memang hati ni melonjak-lonjak nak pergi spa.
(Wahai diri, sabar k...nanti kita akan cari masa yang sesuai....). 

Siapa yang ada tips nak hilangkan parut dengan cepat? Sebab so far, Yana hanya guna cleanser, toner, serum & sunscreen jer.
So, parut² macam take time juga nak hilang. Kalau ada, sudi share okay (^^,)

#noedit #nofilter
So, untuk korang yang masih ada persoalan nak tanya, boleh drop comment below okay.
Promise, kali ni Yana reply.

Love, SNM


Blogwalking Session

Tuesday, October 29, 2019 2 Comments
Assalamualaikum wbt

My beloved happy lappy is back!!! Yeay...lepas ni boleh blogging waktu break at the office. 
Yippieyyyy......horreyyyy!!!


Happy Diwali kepada semua sahabat yang menyambut Deepavali.
Harini ofis macam sunyi...mungkin masih ramai yang ambil peluang untuk extend cuti lagi. 
Jalan pun xde heavy traffic pagi ni (^^,) Tapi mood kerja masih ting tong.
Yip...yip...yip!

Actually Yana baru renew domain, last year domain still active, tapi xde blogging mane pun sebab asyik busy + dengan lappy yg rosak + pc ofis yang block blog, etc. Okay banyak alasan!
So, bayar domain just untuk keep domain asal ni jer! Huahuahua.

Lepas ni dah x boleh bagi alasan dah. Yana banyak cerita nak share.
Especially about my two little 'munchkin' kitty!

So, nantikan untuk next entry okay!
So, korang please tinggalkan url blog korang k...malam ni Yana cuba blogwalk ke semua blog korang!

♥ Keep in touch dearies ♥