Follow Me @snm.yana

Thursday, October 31, 2019

[Food Hunting] Wood-fired Oven Pizza (WOP) di Seksyen 13, Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t.

Wood-fired Oven Pizza (WOP): A Halal Neapolitan Pizza ~ Korang pernah dengar WOP ni? Hari Sabtu minggu lepas, Yana sempat singgah di WOP. Sebenarnya ni bukan 1st time pergi WOP ni... 1st time pergi dlu, pizza dia boleh habis! Can u imagine...kedai pizza tapi boleh kehabisan pizza?! Haha...so, masa tu makan pasta jer. Not bad...sedap juga pasta dia. Tapi masa tu lupa snap gambar pasta. 

So this time, sebelum pergi...call dulu kedai ni untuk make sure ada pizza. Alhamdulillah, rezeki dapat merasa pizza original ni.

(1) Margherita Pizza, with fresh local buffalo milk mozzarella, RM26
(2) Spicy Shrimp Garlic Pizza, RM29

Sumber: Google

Sumber: Google

Makan pizza di WOP ni macam korang sedang makan pizza di kedai Itali jer... Kelebihan dia, of course lah sebab pizza dibakar menggunakan wood-fired oven! Hahaha...plus original recipe of Neapolitan pizza!!! Sos tomato cukup masam, so juicy! Next time boleh pergi lagi untuk try pizza² yang lain. Korang yang memang suka makan pizza tu, Yana recommend untuk pergi cuba pizza ni. Confirmed sedap! Xkan menyesal punya.

Kalau nak komen, ada 1 benda....plate untuk makan ni dorang guna piring alas cawan. Memang kecil sangat...muat² 1 slice of pizza. Dah letak pizza, cutlery pun xleh letak da. Lepas tu bila tambah chilli flakes, semua berterabur berterbangan atas meja....meja jadi so messy. So, part tu mungkin boleh ditambah baik. Selain itu, mungkin staf dia boleh lagi more friendly kepada customer, sebab cafe tu x besar sangat, so...dalam satu² masa tu customer x ramai, so why not u show some positive vibes and cherish the customer. Itu jelah nak komen. Overall, it's good!!!

Star Rating :  4.5★

Wood-fired Oven Pizza
1-08-1, Presint Alami, Persiaran Akuatik, Pusat Perniagaan Worldwide 2, Seksyen 13, 
40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Telephone : +60355230052 | +6019-2279324 (whatsapp)
Operating Hours: 
Monday - Friday : 6PM - 10PM
Saturday & Sunday : 12PM - 3PM & 6PM - 11 PM
Open on public holiday


signature-fonts

6 comments:

  1. Replies
    1. Hahaha....memang sedap! Must try...hihi.

      Delete
  2. baca perenggan last tu baru perasan plate dia kecik je . Alahaiiii , nak makan pun susah macam tu . Memang la kalau makan per slice , tapi dah biase makan pizza dengan plate atau dulang yang besar ikut size pizza . As long as berbaloi dengan rasa kire halal je la soal plate tu . Hikss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn....tp mungkin boleh request plate lain. Plate yg letak pizza tu size standard plate makan nasi... So, mungkin boleh request plate tu...

      Delete
  3. Sedapnya pizza macam ni bakar dengan cara tradisional. the original pizza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak...klu nak rasa original pizza, memang ini lah kedai nya...

      Delete