Follow Me @snm.yana

Tuesday, November 5, 2019

Indoor Plant Deco

Assalamualaikum w.b.t.

Semalam dan harini...'extremely hectic day'...banyak betul benda urgent nak kena kejar, nak kena follow up. Bila kena hadap situasi macamni, kadang² rasa bila la nak pencen! Hahaha....tapi Yana dan stress, berpisah tiada okay! Petang² macamni baru boleh buat kerja santai²...siap boleh makan roti, hirup kopi panas sambil update blog! Hahahaha.... That's how I release my stress! 


Okaylah...back to the topic "Indoor Plant Deco". Siapa di kalangan korang plant lover macam Yana? Sila angkat tangan masing²... Teringin nak ada ruangan macam gambar kat atas ni. Heaven... Hehehe... So, tadi scroll pinterest untuk cari idea untuk deko indoor plant, especially untuk siapa yang stay di rumah apartment macam Yana. Memang indoor plant jelah boleh kan. 

Cekedoutttt...









So, apa kata korang? Rambang mata kan...simple jer tapi cantik gilerrr...sejuk je mata memandang! Kat rumah memang banyak pokok, cuma xde orang nak bantu tolong pasangkan para rak² ni semua...huwaaa... Boleh plan untuk buat projek hujung minggu ni. Kalau korang ada idea lain, please do share kat Yana juga yer....tinggalkan link kat komen di bawah.

Nanti next time kita sharing pasal jenis-jenis indoor plant plak yer... 

Nota: Semua gambar-gambar ni telah diambil daripada Pinterest. 

signature-fonts

6 comments:

  1. cantik! kene jg betol2 pokok2 ni..
    sy ni xreti jg.. tkot mati je pokok.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari pokok yg senang jaga lah klu macam tu, yg x cerewet dan tahap survival tinggi... Hahaha (^^,)

      Delete
  2. kak suka jugak tengok pokok2 ni tapi rasanya kak akan guna pokok plastik. sebab takut nak jaga, nanti dia mati. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je kak....byk yg indoor plant yg jenis tahan, dan senang jaga taw...

      Delete
  3. sep sikit! Suka tanam indoor plant. skang dah banyak sikit :)

    ReplyDelete
  4. bestnya tengok banyak tanaman dalam rumah. Oksigen pun bertambah

    ReplyDelete